Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011,
ΑΣΤΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΗΤΗ. ΠΟΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΝΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ >400μ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.(ΙΟΝΙΟ,ΗΠΕΙΡΟ,ΔΥΤ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ).

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ Β-ΒΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΔ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ +7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ, ΕΝΩ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟΥΣ (-9) ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ (-6) ΕΩΣ +12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟ (-3) ΕΩΣ +10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ 5-15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΑ >600μ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΔ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 300μ!
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ!

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΩΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 3οC-7oC ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3-4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΠΟΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.


ΠΡΟΣΟΧΗ!ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ!ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ 1000μ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ >800μ ΜΕ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ 900μ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ 9-10oC ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3-4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 400μ ΕΝΩ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 550-600μ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΤΩΣΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
ΤΕΟ ΚΑΛΥΒΑΣ-ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ