Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΓΙΑ 22-23/2/2011

ΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΥΦΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ 13oC ΕΝΩ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 8oC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΒΟΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Ευχαριστώ πολύ,
Τεό Καλύβας-Δερδεμέζης
ερ. μετεωρολόγος- προγνώστης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/2/2011

ΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ.

ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΕΩΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΕΝΩ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΝΟΤΙΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΕΙΣ.

ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΗΜΙ-ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 900-1000μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1400μ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500-1600μ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ -2 ΕΩΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 10-16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟΥΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΚΟΠΑΣΟΥΝ, ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ, Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ 10-16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Ευχαριστώ πολύ,
Τεό Καλύβας-Δερδεμέζης
ερ. μετεωρολόγος- προγνώστης.