Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ 2-6/3/2011

ΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ 6-8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 12 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ 8-10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 6-7bft.

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΑΤΤΙΚΗ:
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ 5-10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΒΟΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ, ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (>200μ).

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ" ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΆ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ.

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΑΥΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΕΛΤΙΑ.

Ευχαριστώ πολύ,
ΤΕΟ ΚΑΛΥΒΑΣ-ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
ερ.μετεωρολόγος- προγνώστης.