Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΊΝΩΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ. Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΕΊ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΒΟΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 0 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΝΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ.

ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΤΟΠΙΚΑ ΜΠΟΦΟΡ.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΠΤΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/3/2011 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ 3ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ Ε ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ.
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ.
ΤΕΛΟΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΟΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,

ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΓΥΡΙΣΜΟ!

ΤΕΟ ΚΑΛΥΒΑΣ-ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
ερ.μετεωρολόγος- προγνώστης