Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ 5-6/2/2011

ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΒΑΘΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ,

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5-2-2011 ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 12-15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ), ΟΠΟΥ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ (-10) ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΒΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΕΩΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΒΔ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΑΤΤΙΚΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΟΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΘΕΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΒΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΕΩΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΝΩ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3-4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (6-9/2/2011) Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΛΟΣ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΧΩΡΑ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,
ΤΕΟ ΚΑΛΥΒΑΣ-ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
ερασ.μετεωρολόγος-προγνώστης.