Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ 26-27/2/2011

ΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ, ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΙ-ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΠΟΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΒΑΛΑ ΕΒΡΟ.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 9-10bft!

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟ (-3)- 8oC, ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ (-2)- 12oC , ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ 2-9oC ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ 5-14oC.

ΑΤΤΙΚΗ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000μ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ. (>800μ).
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 9bft, Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 4-8oC.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Ευχαριστώ πολύ,
Τεό Καλύβας-Δερδεμέζης
ερ.μετεωρολόγος- προγνώστης.