Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 18-20/2/2011

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ.
ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1700μ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.
ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΕ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΑΥΤΗΣ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΒΟΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΕΝΩ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ Ν.Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ 12-18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΕΩΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ, Η ΔΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 9-13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΦΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΤΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1100μ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ.

Ευχαριστώ πολύ,
Τεό Καλύβας-Δερδεμέζης
ερ.μετεωρολόγος-προγνώστης.