Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/3/2011

Άστατος αναμενεται να ειναι ο καιρος στο μεγαλυτερο κομματι της χώρας απο αύριο το πρωί με μόνη εξαίρεση την Ήπειρο και τα Δυτικά.

Ποιο αναλυτικά:
Για την Δυτική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Έβρο, Θεσσαλία και Κεντρική Στερεά θα εχούμε βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ολα τα ορεινά των νομών αυτών αλλά και σε ημιορεινές περιοχες όπου μετά το μεσημέρι θα χιονίσει σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα και μέχρι το βράδυ και σε μηδενικά υψόμετρα των περιοχών αυτών.
Στην υπολοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις που θα φέρνουν βροχές και τοπικές καταιγίδες που μετά το βράδυ θα μετατρέπονται σε χιόνι ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα (>400-500μ) στην Ανατολικής Στερεάς και Βόρεια Εύβοια! Αναλυτικότερα, μετά το μεσημέρι και πρός αργά το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει στη Θεσσαλία και στη Μαγνησία σε υψόμετρα >100μ. Το ίδιο και στο νομό Φθιώτιδος σε υψόμετρα >300-400μ.
Στην Ανατ.Πελοπόννησο βόρεια και κεντρική αναμένονται καταιγίδες που θα είναι έντονες και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε υψόμετρα των περιοχών αυτών 300-400 μέτρα.
Νησιά Αιγαίου Κυκλάδες Δωδεκάνησα και Κρήτη αστατος καιρός με καταιγίδες και χιόνια στην Κρήτη απο τα 1200-1500μ και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο Βόρειο-Ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 10bft ενω στα νότια θα είναι γύρω στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση απο βορά προς νότο.
στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 2-4 βαθμους κελσίου ενω μετά το βράδυ θα ειναι αρκετά κάτω απο το μηδεν (-2 ,-5oC).
στα κεντρικα τους 6 βαθμούς κελσίου,
στα δυτικά τους 8-10βαθμούς κελσίου,
στα ανατολικά τους 6-8βαθμούς κελσίου
και στα νότια τους 14-16 βαθμούς κελσίου.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ:
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΑ >300μ ΕΝΩ ΧΙΌΝΙΑ ΘΑ ΠΈΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΈΧΡΙ ΤΑ 700μ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΜΕ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟ-ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ (8bft) ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 2-8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΠΤΩΣΗ ΡΑΓΔΑΙΑ.
ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 300μ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΔΙΑ Ο,ΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΙΝΗΘΟΎΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΣΘΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ.


Ευχαριστώ πολύ,
Τεό Καλύβας-Δερδεμέζης
ερ.μετωρολόγος-προγνώστης.