Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ 24-27/2/2011

ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΩΔΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ.
ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΚΙΝΟΎΜΕΝΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΡΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ,
ΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΒΡΟΧΗΣ (ΥΕΤΟΥ) ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΕΥΒΟΙΑ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ (-1)- 8οC, ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ 7-14oC, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟ 4-12oC, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ 8-14oC, ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ 10-16oC.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΩΡ!

ΣΤΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΑΠΟ 7-12oC.

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.

Ευχαριστώ πολύ,
ΤΕΟ ΚΑΛΥΒΑΣ-ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
ερ.μετεωρολόγος- προγνώστης.