Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.13-18/9/2011

ΚΑΙΡΟΣ:
Καιρική μονοτονία θα επικρατήσει στη χώρα μας μέχρι το τέλος της βδομάδας με ηλιοφάνεια,απουσία βροχών και όψιμο μελτέμι στο Αιγαίο που θα πνέει μέτριο και τοπικά ισχυρό τη Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά,θα κυμναθεί στα επίπεδα της τωρινής εβδομάδας με τη ζέστη να είναι πιο έντονη στα δυτικά και νοτιοδυτικά σε συνδυασμό με την υγρασία. Στα ανατολικά και νότια όπου θα επικρατεί το μελτέμι δεν θα είναι έντονη η αίσθηση της ζέστης ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι ανεκτά.Απουσία βροχών για ακόμη μια φορά αυτην την βδομάδα πέρα από κάποιες τοπικές μπόρες που σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη στα ορεινότερα τμήματα.

Το ερχόμενο διήμερο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουμε αναπτύξεις σε όλο τον δυτικό ηπειρωτικό κορμό της Πίνδου που θα πυκνώνουν αρκετά και η πιθανότητα για κάτι πολύ τοπικό(ψιχάλα ή τοπική βροχή) την Πέμπτη στην ορεινή Ήπειρο(περιοχές που συνορεύουν με τις γειτονικές χώρες) είναι μικρή.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.Στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά στα ανοιχτά πιθανόν 5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες στα δυτικά θα φτάσουν τους 34-35οC και τοπικά ίσως και 36οC ενώ στα ανατολικά θα φτάσει τους 33-34οC. Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει τους 32-33οC και στις ανοιχτές πεδιάδες στο εσωτερικό της Μακεδονίας πιθανόν και 34οC.

επιμέλεια:Ιασων Καραββίας