Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 15-18/12/11


ΚΑΙΡΟΣ:
 Για αύριο  Πέμπτη 15/12/11  προβλέπονται λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες στην βόρειο κυρίως Ελλάδα. Σταδιακά όμως και απο τη δυτική χώρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα βρέξει μετα το βράδυ  κυρίως  στα δυτικά και  βορειοδυτικά όπου και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι στην αρχή αλλα σταδικά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς
 Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα εκτος της ανατολικής που θα παρουσιάση και νέα μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή 16/12/11 αναμένονται  νεφώσεις με τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς νωρίς το πρωί στη βόρεια Ελλάδα. Στην υπολοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις αλλά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.
 Οι άνεμοι στρέφονται σε Βορειοδυτικούς ισχυρούς και παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη β'ορεια και δυτική χώρα.

Το Σάββατο 17/12/11 θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες στη βόρεια, βορειοδυτική και δυτική χώρα όπως και στο βορειο ανατολικό Αιγαίο, ενω μετα το απόγευμα κ στη νοτιοδυτική κ κεντρική Πελοπόννησο,   ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Επίσης θα έχουμε και τα πρώτα καλά χιόνια στα ορεινά της Πίνδου, Δυτικής Θεσσαλίας Ηπείρου και Κεντρικής χώρας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην αρχή μόνο στα βορειοδυτικά.

Την Κυριακή 18/12/11  προβλέπεται  πρόσκαιρη εξασθένηση των  φαινομένων.
Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Δυτικούς - Βορειοδυτικούς ισχυρούς όπου και θα εξασθενήσουν.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω  πτώση σε ολόκληρη  τη χώρα.

Βάση λοιπόν των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων βλέπουμε ότι η χώρα μας θα μπει σε μία ενδιαφέρουσα κατάσταση απο την Παρασκευή όπου και θα διαρκέσει μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα.
Το ποιο ενδιαφέρον ειναι να δούμε την καιρική εξέλιξη του καιρού και το πώς θα κινηθούν τα συστήματα και κατά πόσο θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Το σίγουρο ειναι ότι όλα τα χιονοδρομικά κέντρα θα "γεμίσουν" με χιόνι.....και υπάρχει και μία πιθανότητα να δούνε χιόνι και αρκετές περιοχές της βορείου Ελλάδος τα Χριστούγεννα με μεγάλο υψόμετρο. Αυτό το στηρίζω καθαρά στη δική μου εμπειρία.
Πεισσότερα στοιχεία για τον καιρό των Χριστουγέννων σε επόμενες προβλέψεις.

Ευχαριστώ πολύ,
Τεο Καλύβας-Δερδεμέζης
ερ.μετεο-προγνώστης.


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ "ΛΕΥΚΕΣ" ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ!!