Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ 6-9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


ΚΑΙΡΟΣ: ΑΣΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΥΦΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΡΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ. ΠΙΘΑΝΕΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400-450μ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 5-6bft. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΑΙΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥΣ 5oC ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ,  ΣΤΑ  ΥΠΕΡ-ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΟΧΗ ή ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΕΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ (5-6bft).
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 10oC ΕΝΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ-ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ.ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΡΕΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΤ.ΤΟΞΟ (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΥΜΗΤΟΣ), ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 250-300μ (ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ). ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΕΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΥΦΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΙ ΕΩΣ ΙΣΧΥΡΟΙ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ 3-4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 0oC!!
ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΑΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ.
ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ.
ΧΙΟΝΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ  ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ.ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ" ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ κτλ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ 5-6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3-4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΕΤΟ.
ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ή ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.

Ευχαριστώ πολύ,
Τεό Καλύβας-Δερδεμέζης
ερ.μετεωρολόγος-προγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου